Pitanje svih pitanja koja se postavljaju nakon što je Prijedlog zakona o prijevremenom umirovljenju branitelja/boraca Domovinskoga rata prošao prostom većinom bošnjačkih glasova u oba Doma parlamenta je, zbog čega hrvatski predstavnici u Domu naroda federalnog parlamenta nisu zatražili ocjenu vitalnog nacionalnog interesa i tako blokirali ovaj Helezov zakon koji u pravo uvodi 14 800 pripadnika bivše A BiH, 1600 pripadnika Oružanih snaga BiH (oko 91 % Bošnjaka, 6% Srba i 3 % Hrvata ) te izvodi iz bilo kakvog prava u BiH oko 1 100 ratnih stradalnika HVO-a koji su ostvarili mirovinu u Republici Hrvatskoj po međudržavnom sporazumu između BiH i Republike Hrvatske.

Je li hrvatski nacionalni interes opteretiti MIO-PIO sa dodatnih 60 000 000 KM te onim rijetkim stradalnicima i umirovljenicima HVO-a koje Zukan Helez još uvijek nije izveo iz prava umanjiti primanja 20-30 % kako bi oko 16 000 Bošnjaka ušlo u pravo, a iz njega bilo izvedeno dodatnih 1 100 ratnih stradalnika HVO-a ?

Predsjedatelj Kluba Hrvata U Domu naroda federalnog Parlamenta Ivo Tadić svjestan svega ovoga u razgovoru za Večernji list izjavljuje glede Vitalnog nacionalnog interesa kako su : „Odlučili smo se za njegovo nepokretanje, jer držimo da je i previše krize kako u BiH, tako i u Federaciji BiH.“

Onaj isti Ivo Tadić komu su Lijanovićevi aktivisti podmetali bombu pod automobil, a koji je danas u koaliciji sa tim istim Lijanovićima i SDP-om u svojoj Ze-Do Županiji.

„Legalni i legitimni“ predstavnici Hrvata u Domu naroda su umjesto blokade zakona čuvajući koaliciju sa SDP-om, zatražili od nelegalnog federalnog  premijera,  Nermina Nikšića da u idućih 30 dana uputi zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona.

Onoga istoga Nikšića čiji je stranački (partijski) kolega Zukan Helez koji je i predložio zakon!

O tempora, o mores!

Odgovor na pitanje zbog čega su prodani branitelji HVO-a nas itekako zanima, ali još nas više zanima, što HDZ-ovi rade u toj koaliciji sa SDP-om, zašto podupiru rad nelegalno izabrane Vlade, zašto su popustili sa pritiscima na Bošnjake i OHR koji krše  izborna, zašto su izdali ljudska i sva druga prava hrvatskog naroda u BiH.

Promatramo „legitimdžije“ kako su redom protiv ovog i onog zakona,  kako oštro osuđuju ovo ili ono, bitno je da uđe u zapisnik ili u medije da su oni tamo neki bili protiv uz kuknjavu kako njihovi amandmani nisu usvojeni, i kako se krše prava Hrvata iz godine u godinu ali ne njihovom krivnjom, već su krivi tamo neki drugi.

Da ne zaboravimo i te druge. Bitno je napomenuti, kako su od OHR-a i Bošnjaka instalirani ministri u federalnoj Vladi, Ante Krajina (HSP) i Vjekoslav Čamber (HSP) već prije podigli svoje pravaške rukice za ovaj Zakon.

Zaslužuje li ovaj narod da ga predstavljaju ove političke missice koje redom osuđuju, žale  i uvijek su za mir u svijetu sve dok ima fotelja?

Zaslužuje većina, ali ona manjina DIVOVA ovog naroda, časni branitelji HVO-a  na čijim su ramenima izniknule funkcije ovih kameleona NE ZASLUŽUJU!

Lov na branitelje se nastavlja , lov na mirovine dojučerašnjih pobjegulja, sadašnjih „ratnika“ samo na papiru se nastavlja, hijene naroda, glodari svih vrsta neometano bauljaju institucijama ove napaćene države i napaćenog naroda.

Da, dragi zastupnici HDZ-a, HSP-a; HDZ 1990, NSRZB-a i mi osuđujemo VAS, neka uđe u zapisnik. Hvala.

Kao što reče jedna reklama, „Neke stvari se ne mogu kupiti novcem“ za razliku od vas!


(Posusje-online.com | poskok.info)