Više od 10 tisuća ljudi pjevalo je uglas s Markom Perkovićem Thompsonom na koncertu koji se održano na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Publika  je na koncert, koji je trajao oko dva i pol sata, stigla iz svih krajeva BiH i Hrvatske: Neuma,  Gornje Blatnice, Livna, Ploča, Uskoplja, Ljubuškog, Rame, Tomislavgrada, Šujice, Širokog Brijega, Čapljine, Stoca, Jajca, Kupresa, itd.

Koncert je pjevač otvorio pjesmom ‘Dobrodošli’, a zatim je nastavio nizati svoje hitove ‘Diva Grabovčeva’, ‘Moj Ivane’, ‘Nema predaje’, ‘Put u raj’, ‘Uvijek vjerni tebi’, ‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova’, ‘Maranata’, ‘Geni Kameni’, ‘Sine Moj’, ‘Lipa Kaja’, ‘Moj dida i ja’, ‘Bosna’, itd.

Pjevač je primijetio kako je u publici bilo mlađe populacije što mu je bilo iznimno drago.

”Primijetio sam da za razliku od prošlog puta kada mi je bila turneja ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’ da ima više mladih. Ja sam sretan i ponosan kada znam da su mali prepoznali moje pjesme. Hvala vam”, rekao je Thompson.

Tijekom koncerta publika je u glas skandirala ‘U boj za narod svoj’, te ‘Vukovar’, na što je pjevač komentirao ”I Mostar i Vukovar to su naša mjesta. Tu žive Hrvati.”

Prije izvođenja pjesme ’Kletva kralja Zvonimira’ pjevač je pozvao nazočne da se prisjete svih Hrvata ‘koji su po raznim zatvorima Europe i svijeta, pokojnog Zvonke Bušića, svih hrvatskih branitelja i Darija Kordića koji leži u zatvoru’.

Marko Perković Thompson je također pozvao sve prisutne da se odazovu predstojećem popisu stanovništva u BiH.

”Jako je važno da budemo na popisu stanovništva. Dođite svi na popis jer kako kaže pjesma ”Lijepa li si” neka vide da nas ima”, rekao je pjevač.

Pjevač je rekao kako mu je ovo bila predivna večer. Zahvalio se svima koji su iz raznih krajeva BiH i Hrvatske stigli na koncert u Mostar.

”Prije svega želio bi se zahvaliti za predivno večer. Dolaziti ću ja još ovamo  u naše krajeve”, kazao je Thompson.

(www.bljesak.info)