Sinoć je u hotelu “Brotnjo” održana konstituirajuća sjednica Stranke pravde i povjerenja, prilikom koje je Mario Vučić jednoglasno izabran za predsjednika iste. Na konstituirajućoj sjednici nazočili su i predsjednik Stranke pravde i povjerenja, nelegalni i nelegitimni predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Živko Budimir, dopredsjednik stranke Željko Asić, članovi predsjedništva stranke Tihomir Šarac i Mile Andrić, svi odreda donedavni članovi HSP BiH-a.

Osim predsjednika podružnice, izabrani su i dopredsjednici podružnice Šima Sabljić i Darko Primorac. Za tajnika je izabran Petar Grbavac, a članovi Izvršnog odbora su Tihomir Šarac, Damir Ćorić i Sandra Kvesić. Nikola Gagro, Ante Bevanda i Ivan Turudić članovi su Nadzornog odbora.

“Želim Vam se svima zahvaliti, ali i čestitati. Čestitati što ste svojim dolaskom ovdje dokazali da na Vas ne može utjecati punjenje glava kroz medije koje se događa posljednje dvije i pol godine, konkretno hajka na čelne ljude naše stranke. Pripala mi je čast da budem na čelu ove mlade ekipe pojačane s nekoliko njih starijih i naravno da ćemo dati sve od sebe da ispunimo Vaša očekivanja” – prenosi javno.ba izjavu predsjednika SPP-ove podružnice Čitluk Mario Vučić neposredno nakon izbora.

“Pozdravio sam vas dizanjem sa obadvije ruke. Rekli su mi neki, kažu, kada si pred izbornu kampanju 2010. godine pozdravljao, dizao si jednu ruku, sad diži obadvije, moguće da budeš član Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, našalio se na početku svog govora predsjednik SPP-a Živko Budimir.

“Nismo neprijatelji stranaka koje su se nacionalno opredijelile dijelovati, međutim stranke koje nacionalno djeluju da bi bili zaštitnici jednog naroda najčešće to čine na štetu drugih naroda. Takve stranke ne mogu donijeti dobro, ali ni naći rješenje za nekakav zajednički put. Stoga među takvim strankama treba postojati i jedna ovakva kao kohezivno sredstvo. Nama treba pravedno društvo u kojem ćemo jedni drugima vjerovati” – poručio je u svom obraćanju predsjednik Živko Budimir.

“Različiti smo u odnosu na druge stranke zato što jedini imamo pravog vođu, lidera kojem nitko ne može pokolebati.  Zato sam i ja nakon 22 godine napustio HSP BiH i prešao u redove ove političke opcije. Ne znam hoćemo li na sljedećim izborima polučiti rezultat gdje ćemo imati 150 ili 200 tisuća glasova, ali na izborima za četiri godine sigurno hoćemo na čelu s našim predsjednikom. U nadi da će SPP u Čitluku zaživjeti toliko da komunistički HDZ neće više neće apsolutno moći vladati sve Vas skupa pozdravljam” – rekao je između ostalog Željko Asić.

Pojedini portali iz Čitluka i okolice navode brojku od preko 100 posjetitelja, pa čak do njih 170. U nastavku možete pogledati video sa sjednice, i sami zaključiti što se to sinoć događalo u čitlučkom hotelu “Brotnjo”.

(www.citluk.net / otvoreno.ba / javno.ba / glasbrotnja.net)