Točno godinu dana nakon humanitarnog koncerta koji je pokrenuo za uređenje okoliša crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici, Mate Bulić, inače rođeni Blatničanin, a prije svega veliki humanitarac, ponovno je pokrenuo sličnu akciju, ovoga puta za pomoć najmlađima. Koncert pod nazivom “Za naše anđele” će se održati 12. kolovoza s početkom u 20. 30 sati, na platou ispred crkve svetog Franje u Donjoj Blatnici, a prikupljeni novac ide za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “Susret” iz Čitluka. Blatnica je već počela s pripremama za doček poznatih estradnjaka koji će nastupiti s Matom Bulićem. Riječ je o velikim imenima poput Marka Perkovića Thompsona, Ivana Zaka, Maje Šuput, Đanija Stipaničeva, Harija Rončevića, Jurice Pađena, Tihe Orlića te klapa “Broćanski bećari” i “Kruševo”, a u razgovoru sa samim inicijatorom koncerta, Matom Bulićem, doznajemo da će nastupiti i gost iznenađenja.
“Lani smo imali uspješan humanitarni koncert. Postigli smo za crkvu što smo trebali.
Htio sam napraviti opet nešto za svoj kraj. Sjetili smo se da su djeca ta kojima je pomoć uvijek najpotrebnija, kontaktirao sam udrugu ‘Susret’ i ideja je rođena. Očekujemo dosta ljudi iz razloga što je ipak riječ o djeci koja trebaju našu pomoć. No, moram spomenuti kako su Blatničani glavni u ovoj akciji, jer ja ništa bez njih sam ne bih mogao. Ja sam samo jedan kotačić u cijeloj toj priči”, kazao je Bulić.
Da će koncert pobuditi veliko zanimanje Hercegovaca, pa i dalje, ne sumnja ni župnik Donje Blatnice fra Darijo Dodig koji se ovim putem zahvaljuje inicijatoru akcije Mati Buliću što već po drugi put omogućuje jedan takav spektakl u ovom malom mjestu gdje se očekuje dolazak više tisuća posjetitelja.
Mati se od sveg srca zahvaljuje i predsjednica ove Udruge Jasminka Vasilj, koja nam je pojasnila u što će zapravo biti utrošen novac koji se skupi na koncertu.
“Ovog ljeta pokrenuli smo kreativne radionice gdje volontiraju studenti socijalnog rada.
Sve je započelo prije tjedan dana. Međutim, prostor u kojem se održavaju te radionice je poprilično neadekvatan. Pogotovo toalet do kojeg osobe s invaliditetom ne mogu doći s invalidskim kolicima. Naime, to su prije bili uredi koji nisu korišteni 20 godina. Sve je staro i zapušteno. I onda, kao da je znao da nam treba pomoć, gospodin Bulić je nazvao i pitao treba li nam pomoć, na što smo mu zahvalni od srca. Tako da ćemo novac od koncerta utrošiti za uređenje i opremanje radionica, a jedan dio ćemo iskoristiti za nabavu materijala, jer želimo našu djecu naučiti da rade suvenire koje ćemo plasirati u Međugorje. Koncertu se veselimo, jer naša djeca obožavaju bar jednog od pjevača koji će nastupiti”, kazala je Vasilj.
Ulaznice po cijeni od 10 maraka bit će puštene u prodaju već sljedećih dana. Naknadno će biti obavještenje gdje će se moći kupiti.

Piše: Mirela Tučić| Dnevni List