U srijedu,13. travnja u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju bit će održano predstavljanje knjige Magnusa MacFarlane-Barrowa “Baraka koja je nahranila milijun djece”, a u organizaciji organizacijeMary’s Meals iz Bosne i Hercegovine, Župnoga ureda Međugorje, Informativnoga centra Mir Međugorje i Društva vodiča za hodočasnike u Međugorju. Knjigu će predstaviti autor Magnus MacFarlane-Barrow, Željka Markić, osnivačica hrvatske podružnice Marijinih obroka i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum koja je objavila knjigu na hrvatskome jeziku.

Osnivač Mary’s Mealsa (Marijini obroci), Magnus MacFarlane-Barrow prvi je put posjetio Međugorje 1983. godine. Međutim, njegov drugi posjet Međugorju 1992. godine, kada je dostavio prvu pošiljku humanitarne pomoći, promijenio je njegov život i živote milijuna djece diljem svijeta. Bio je to početak njegovoga humanitarnog rada i začetak humanitarne organizacije Mary’s Meals koja danas, svakodnevno, hrani 1.101.206 djece diljem svijeta.

Časopis Time uvrstio ga je među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu u 2015., a CNN ga je izabrao za jednog od “top 10 junaka godine”.

Magnus MacFarlane-Barrow ne propušta priliku naglasiti kako je organizacija Mary’s Meals plod Međugorja, pa je i ovo predstavljanje u Međugorju posebno.

O knjizi više možete saznati ovdje.

(verbum.hr)