Dom za djecu bez roditeljske skrbi „Ivan Pavao II na Vionici“ – općina Čitluk počeo je s radom u vrijeme Domovinskog rata. Ova ustanova je službeno registrirana i ispunjava sve uvijete za skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su propisani zakonom, a stručno osoblje na čelu sa sestrom Kornelijom i sa fra Kornelijem trenutno skrbi o 58-ero djece bez roditeljske skrbi s područja cijele BiH.

Posebnost navedene ustanove je i to, što je riječ o jedinoj ustanovi koja besplatno skrbi o djeci do završetka njihovog školovanja.Važnost Doma za djecu bez roditeljske skrbi „Ivan Pavao II“, kao jedinog doma u BiH koji bez novčane naknade skrbi na najbolji mogući način o djeci koja nemaju adekvatnu roditeljsku skrb prepoznala je tvrtka Eurocompany. Vodeća tvrtka na području  refurbished informatičke opreme u BiH sa željom da djeci uljepšaju uskrsne blagdane štićenicima Doma danas je donirala računalo s pratećom opremom i printer.

Spomenuta tvrtka na ovaj je način željela dati potporu u radu Domu za djecu bez roditeljske skrbi „Ivan Pavao II“, kao i potporu štićenicima ove ustanove u njihovom napretku u obrazovanju, odgoju i odrastanju. Kroz svoje poslovanje tvrtka Eurocompany je i ranije naglašavala socijalnu empatiju, te se odazvala pozivu na gotovo sve humanitarne akcije i pružila ruku onima kojima je to bilo potrebno.

Inače, tvrtka je s radom započela prije 10-ak godina u Odžaku sa samo dva djelatnika, no kako je vrijeme prolazilo tvrtka se razvijala i zauzela lidersko mjesto u djelatnosti koju obavlja. Kroz mrežu suradnika tvrtka je prisutna u svakom dijelu BiH, a posebno je ponosna na svoje djelatnike. 2014. godine i ova tvrtka bila je pogođena velikim poplavama, ali ljubav prema rodnom kraju i predanost poslu natjerali su sve zaposlenike da ulože dodatne napore potrebne da iz navedene situacije tvrtka izađe još jača.

(citluk.ba)