“21. godinu od nestanka generala HVO-a Vlade Šantića nikoga ne zanima istina. S obzirom na sumnje kako je general ubijen tog dana 8.3.1995. obitelj jedino želi saznati gdje su posmrtni ostaci i dostojanstveno ga sahraniti.

Stoga Vas pozivamo ovom prilikom na Skup potpore obitelji Šantić, koja će se održati u utorak 8.3. 2016. u 12 sati ispred Hrvatskod doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru”, navedeno je na Facebook stranici ‘Skup potpore obitelji generala Vlade Šantića’.

Podsjetimo, nedavno se na Facebooku oglasio i njegov sin Duje, koji je napisao:

“Kako vas više nije sramota igrati se s ljudskim sudbinama, sram vas bilo, 20 godina uzaludnog čekanja. Ne mogu vjerovati da za sve ove godine nijedna politička stranka nije  zauzela u riješavanju slučaja.

Vlado Šantić je bio v.d predsjednik HDZ-a BiH, general bojnik, visoko pozicionirani političar koji je ratovao i vodio vojsku i da na ovakav mučki način bude ubijen… i nitko ništa da poduzme, jednostavno ne mogu vjerovati…

Gospodo dok vi punite svoje džepove i uživate u svim povlasticama, ja samo tražim posmrtne ostatke moga oca ili možda puno tražim…Ionako sam se razočarao u sve moguće institucije. Još jednom vas molim, dajte mi ostatke moga oca da ga mogu sahraniti kako dolikuje i napokon da moja obitelj nađe unutarnji mir”, napisao je Duje Šantić.

(vecernji.ba)