Vijeće MZ Bijakovići
Vijeće MZ Međugorje

POZIV NA JAVNI PROSVJED

24.09.2015. u 14 sati

Poštovani Bijakovčani i Međugorčani, poštovani brotnjaci!

Dana 21. rujna 2015. godine, sukladno zakonskim propisima, Policijskoj stanici Čitluk najavili smo ODRŽAVANJE JAVNOG PROSVJEDA U POKRETU čiji učesnici će biti, prije svega, mještani Mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje, a onda i svi Brotnjaci nezadovoljni radom općinske vlasti!

ORGANIZATORI PROSVJEDA su Vijeća Mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje, a sukladno odluci koju su jednoglasno donijeli na ZAJEDNIČKOM SASTANKU održanom 14. rujna 2015. godine!

PROSVJED ĆE SE ODRŽATI u četvrtak, 24. rujna 2015. godine sa početkom u 14.00 sati.
RAZLOG ODRŽAVANJA PROSVJEDA je nezadovoljstvo nekorektnim odnosom općinske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i općinskih javnih poduzeća, prije svega J.P. „Broting“ prema ovim dvjema mjesnim zajednicama, a za isti smo se odlučili nakon što smo iscrpili sve mogućnosti rješavanja naših problema „PREGOVORIMA“ i „DOGOVORIMA“. Razlozi zbog kojih smo organizirali prosvjed navedeni su u OTVORENOM PISMU koje smo objavili u „Večernjem listu“ dana 18. rujna 2015. godine, a isti se nalaze na poleđini ovog POZIVA!

Mjesto okupljanja prosvjednika je parking prostor uz stadion Nogometnog kluba „Brotnjo“, nakon čega prosvjednici uputili pješice do robne kuće „Čitlučanka“, te se ponovno vratili nazad!

Sukladno naprijed navedenom POZVAMO VAS DA SE U ŠTO VEĆEM BROJU ODAZOVETE NA OVAJ JAVNI PROSVJED koji nam je preostao kao jedini način da skrenemo pozornost na naše probleme, na NEKOREKTAN ODNOS i NAJVJEROJATNIJE NEZAKONIT RAD naprijed navedenih institucija i javnih poduzeća. POZIVAMO SVE UČESNIKE PROSVJEDA NA MIRAN, DOSTOJANSTVEN i KULTURAN PROSVED KAKO BISMO SVIMA POKAZALI DA BIJAKOVČANI I MEĐUGORČANI NISU NIKAKVI „RUŠITELJI“, NEGO GRAĐANI KOJI IMAJU SVOJA PRAVA I NA OVAJ NAČIN POKAZUJU DA SU ZA ISTA ZAKINUTI TE DA ĆE SE NA SVE LEGALNE I ZAKONITE NAČINE ZA NJIH IZBORITI!

HVALA SVIMA KOJI SE ODAZOVETE NA OVAJ PROSVJED JER ĆETE TIME SVIMA, A PRIJE SVEGA ONIMA PROTIV KOJIH PROSVJEDUJEMO, POKAZATI DA VAM JE STALO DO BUDUĆNOSTI NAŠA DVA MJESTA A I CIJELE OPĆINE

Mjesna zajednica Međugorje

Mjesna zajednica Bijakovići