Kako javlja nestranački čitlučki portal Brotnjo-online.com, u subotu 7. i u nedjelju 8. studenog na području koje pokriva Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru održat će se izbori za zastupnike u Hrvatski sabor. Glasovanje će biti organizirano u Osnovnoj školi fra Petra Bakule (10. Osnovna škola) koja se nalazi u ulici Kralja Tomislava (Avenija). Obavještavaju se svi hrvatski državljani u Bosni i Hercegovini s pravom glasa na predstojećim izborima, a koji žive na području općine Čitluk, kako će biti organiziran prijevoz na birališta u subotu i nedjelju s po dva dolaska dnevno. Polazak autobusa iz Čitluka je u 14 i 16 sati, a povratak iz Mostara je sat kasnije, odnosno u 15 i 17 sati.

Napominjemo da se može glasovati za bilo koju listu i bilo kojeg kandidata

Navodi se i informacija da se svi zainteresirani, koji na ovaj način žele ići u Mostar na glasovanje, prethodno se trebaju prijaviti na broj telefona 036/642-059 ili na broj mobitela 063/320-585. Iako se znaju vremena polaska autobusa, iako su polasci zagarantirani i iako su glasači prethodno aktivno registrirani, treba se prijaviti i organizatorima prijevoza. Radi privatne evidencije ili nečeg drugog, sami ocijenite.

Jednostavnom pretragom brojeva telefona u google tražilici (https://goo.gl/TQyWw1) i (https://goo.gl/3LAJPQ) lako se da zaključiti da prijevoz organizira Općinski odbor HDZ BiH Čitluk, na čelu s gospodinom Jakovom Stojićem. Zaista je altruistična gesta čitlučkog Općinskog odbora HDZ BiH, da omogućava svim glasačima, a ne samo svojim članovima, da besplatno odu u Mostar, glasuju za zastupnike koji se jave u 4 godine mandata 3 puta za riječ, i vrate se u miru i demokratskom blagostanju u svoje tople domove.

Jedino što je realno za očekivati ovaj put je da se zbog dvodnevnog glasovanja red glasača neće uhvatiti do Mjeseca kao na prošlim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske. Sve ostalo je nadrealno.

(www.citluk.net)