Nakon dvadesetak godina čekanja, i na opće oduševljenje svih stanovnika općine Čitluk, sredinom veljače ove godine počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na Tromeđi. Nakon početnih odgoda i poteškoća u vezi imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima parcela, koje se nalaze u neposrednoj blizini budućeg kružnog toka, napokon su krenuli građevinski radovi. Građevinski strojevi su dovedeni na gradilište, podignut je asfalt, postavljena signalizacija i sve je upućivalo na to da će radovi na izgradnji kružnog toka biti gotovi za jednako, ili barem približno jednako vremena kao što je bio slučaj kod izgradnje kružnog toka kod “Lovačkog doma”.

Međutim, tri mjeseca nakon toga, rezultati radova na izgradnji kružnog toga na Tromeđi jedva da su primjetni. Slučajnom prolazniku, hodočasniku ili nekoj trećoj osobi, koja je zadnji put tuda prolazila prije početka radova, činilo bi se da su radovi počeli početkom ovog mjeseca, a ne prije 90 dana.

Neučinkovitost i sporost izvođenja radova teško da se može opravdati nekim stručnim i graditeljskim razlozima, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je, ne tako davno, za puno manje vremena izgrađen još jedan kružni tok, koji je od ovog na Tromeđu udaljen otprilike 700 metara.

Također, ne nalazimo opravdano objašnjenje ni za to da oko podne, u vrijeme najveće dnevne radne pripravnosti, čak četvorica radnika na gradilištu – sjede! Ako ne vjerujete, pogledajte sljedeću sliku malo bolje. Pametnom dosta.

No, to možda toliko i ne smeta običnom građaninu, koliko rupe i lokve u kišna vremena na gradilištu, preko kojih svakodnevno idu na posao, trošeći svoje gume, amortizere i živce, dok se neka druga strana na tome okorištava i obogaćuje.

Valjda je predizborna kampanja za opće izbore u BiH još uvijek predaleko, a svečano otvorenje kružnog toka može se jako dobro iskoristiti za ubiranje političkih poena, pa se u skladu s tim potrebama i planovima izvode i radovi na kružnom toku na Tromeđi. Ako je to tako, onda nam ostaje nepoznato samo to koliko će glasačima smetati istrošeni amortizeri od silnih rupa na njihovim vozilima dok se budu vozili do izbornih mjesta u našoj općini.

Za kraj želimo istaknuti i jedan zanimljiv projekt, na kojega se izvođač i investitor radova kružnog toka Tromeđa može slobodno ugledati. Riječ je o izgradnji 15-etažnog hotela u Kini, koji je izgrađen za 6 dana. Za koliko dana Kinezi mogu izgraditi kružni tok, to se nismo usudili tražiti.

(www.citluk.net)