Sudeći prema imovini Ivana Knezovića, bivšeg direktora Željeznica Herceg-Bosne, člana Nadzornog odbora Željeznica Federacije a kasnije jednog od čelnika Javne korporacije Željeznice BiH, taj je predratni vozač prunih vozila u Čapljini postao jedan od imućnijih Hercegovaca, iako su sve pobrojane kompanije propale ili posluju s milijunskim gubicima.

Uz brojne nekretnine u BiH, čiji su vlasnici Knezović i njegova djeca, poduzetni je „željezničar“ vlasnik i veleljepne vile u mjestu Gradac na Makarskoj rivijeri. „Vila Knezović“ se nalazi na atraktivnoj lokaciji, pedesetak metara od mora, ima četiri kata i ukupno 12 luksuzno opremljenih apartmana, koji se izdaju turistima.

Noćenje u apartmanu za četiri osobe u punoj sezoni košta oko 65 eura. Taj je posao Ivan Knezović povjerio sinu Draženu, kojem je, prethodno, u mostarskom Tržnom centru Orca otvorio kafić.

Prema tvrdnjama njegovih susjeda, „Vila Knezović“ je sagrađena na ruševinama stare dvokatnice, koju je Ivan Knezović kupio prije nekoliko godina za 80.000 eura. Nakon što je isplatio starog vlasnika, Knezović je izgradio posve novi objekat, u koji je, kako se pretpostavlja, uložio najmanje pola milijuna maraka.

Investicija se, navodno, isplatila, ali je problem što je novu kuću Knezović sagradio bez lokacijske i građevinske dozvole, zbog čega je u sporu s općinskim vlastima. Ivan Knezović je, inače, široj javnosti postao poznat kao nespretni svjedok provokator u istrazi protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

(S. Mijatović / Slobodna Bosna)