Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i načelnik općine Poggio San Marcello Tiziano Consoli sastali su se jučer u dvorani za sastanke Općine Čitluk. Glavna tema sastanka načelnika dviju prijateljskih općina bila je dosadašnja suradnja i planovi za što tješnju suradnju u budućnosti.

Na početku sastanka načelnici Jerkić i Consoli prisjetili su se samih početaka prijateljstva između dvije općine i značajne internacionalne konferencije „Izgradimo most solidarnosti – jedan cvijet za mir“ iz 2005. godine na kojoj se nazočnima obratio i načelnik Jerkić a koja je održana u sklopu manifestacija „Poggio u cvijeću“.

Govoreći o planovima za budućnost i aktivnostima svoje općine načelnik Consoli je upoznao načelnika Jerkića s projektom koji ima za cilj turiste koji posjete Loreto upoznati s bogatstvom cijele regije, a govoreći o ovom projektu Consoli je kazao kako nakon posjeta Loretu hodočasnike žele orijentirati da također posjete i Međugorje. Posjeti hodočasnika iz Italije Međugorju planirani su i u projektu poduzetnika iz Poggio San Marcella koji želi pomoći u osiguravanju sredstava za stipendiranje mladih osoba i brigu o starijima, a ovaj projekt uključuje i posjet Međugorju kako bi se nastavio graditi most solidarnosti između Italije i BiH.

Predstavljajući navedene projekte načelnik Consoli je pozvao svog čitlučkog kolegu na manifestaciju koja se organizira u Poggio San Marcellu od 25. do 27. travnja i na samu prezentaciju projekta koja će se održati prvog dana manifestacije.

Na kraju sastanka načelnici su razmijenili prigodne darove, a zanimljivo je kako su se s obje strane među darovima našla visokokvalitetna vina. Kao i u Brotnju vino je bitan simbol i u Poggio San Marcellu pa su načelnici primijetili kako je vino jedan od simbola koji simbolizira blizinu između dvije općine.

(citluk.ba)