U hotelu ˝Ero˝ u Mostaru, u periodu od 4. do 9. lipnja 2013. godine, održan je seminar ”Edukacija političarki u medijskim nastupima i PR-u”  u organizaciji Nezavisnog univerziteta Banja Luka, Fakulteta za menadžment resursa – CKM Mostar i agencije Pro public d.o.o. iz Banja Luke i pod pokroviteljstvom Norveškog veleposlanstva u Sarajevu.

Polaznice seminara iz Mladeži HDZ 1990 su bile Ana-Marija Odak (Čitluk), Ivona Bencun (Čitluk), Josipa Kovač (Livno), Mateja Gadža (Uskoplje) i Biljana Blaž (Vitez).

Nazočne su imale priliku slušati predavanja doc. dr. Saše Čekrlija, dr.sc. Gordana Radića, prof. Žarka Pavića, prof.dr. Besima Spahića, doc. dr. Milovana Milutinovića, doc. dr. Marijane Šečibović, novinara Maria Vrankića i mnogih drugih.

˝Ovo je velika prilika za nas žene da sigurnijim i lakšim koracima kročimo kroz politiku. Mislim da će nam ovaj seminar biti od velike koristi i u našem daljnjem radu. Isto tako mislim da ćemo kroz politiku sigurnije i odvažnije pokazivati svoju sposobnost političkog djelovanja˝, kazala je za medije Ana-Marija Odak, naša polaznica seminara iz Čitluka.

Polaznicama je uručen certifikat kojim se potvrđuje učešće na seminaru i uspješno savladano znanje iz osnova odnosa s javnošću, medijskog nastupa i liderstva.

(www.hdz1990.org)