Akademik Ivan Aralica u najnovijoj knjizi „Mentalni komunist“ progovara najotvorenije dosad o komunističkom mentalitetu u Hrvatskoj, a glavni lik knjige jest bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Aralica je proteklih godina objavio nekoliko romana s ključem (Ambra, Fukara, Svetinka, Puž) u kojima je pisao o komunističkom mentalitetu, ali pravi identiteti osoba koji su protagonisti tih knjiga bili su zamijenjeni pseudonimima.

Mesić se pronašao u romanima i žestoko se krenuo obračunavati s Aralicom, čije je romane prozvao političkim pamfletima, i ne samo on. A Mesić mu je bio predložak za stvaranje jednog od protagonista u književnim djelima koja govore o komunističkom mentalitetu. Aralica je ovu knjigu napisao kako bi dokazao da pamflete nije pisao. Knjiga više nije roman s ključem, jer je Mesić ovaj put imenom i prezimenom glavni protagonist ove knjige.

Knjiga na jedinstven način govori o 10 godina predsjedanja Stjepana Mesića Republikom Hrvatskom, s naglaskom na matre kojima se služio i komunistički mentalitet, kojim je zatrovao demokratski razvoj hrvatskog naroda i unazadio Republiku Hrvatsku, te Hrvate u i izvan nje. U trinaest poglavlja knjige govori se o mantri o podjeli Bosne i Hercegovine sa slovom o pomirbi, mantri o “antifašizmu” kao prikrivenom komunizmu, pokradenom novcu kojeg je u ratu donirala emigracija i dijaspora (nije potrebno naglašavati da su u igri bili milijuni dolara), mantra o odvojenosti Crkve od države, umirovljenju generala pobjedničke vojske i tako dalje.

Knjiga je tvrdog uveza, 352 stranice, u prodaji je na svim kioscima u BiH za samo 15 KM!

(www.citluk.net)