Samo 45 minuta bilo je potrebno Ivanu Dodigu da se plasira u osminu finala Wimbledona. Briljirao je u prva dva seta protiv Igora Sijslinga osvojivši ih 6:0, 6:1, a nakon što je u prvom gemu trećeg napravio novi break, Nizozemac mu je predao. Izgleda da je riječ o bolovima u trbuhu na koje se Sijsling požalio kada je izgubio servis kod 1:2 u drugom setu.

Drugi je to slučaj ovog tjedna da Dodig prolazi dalje nakon predaje njegovih suparnika. U prvom kolu drugi hrvatski “reket” nadoknadio je zaostatak od 0-2 protiv Philippa Kohlschreibera prije nego što mu je Nijemac početkom pete dionice predao zbog iscrpljenosti.

No to ne može umanjiti značaj ove Dodigove pobjede i igru koju je prikazao protiv Sijslinga. Nizozemac u svoja prva dva susreta nije izgubio ni set, čak ni protiv Milosa Raonica kojeg je izbacio u drugom kolu, a protiv Dodiga je čak šest puta gubio svoj početni udarac.

28-godišnji Međugorac fantastično je reternirao i redovito stavljao Sijslinga pod pritisak, premda je Nizozemac ubacio solidnih 62% prvog servisa. U izmjenama s osnovne linije Dodig je bio puno čvršći, a svoje je servis-gemove osvajao lakoćom usprkos slabom postotku prvog servisa (47%). Na svom je servisu izgubio samo sedam poena, a jedino je kod 1:1 u drugom setu Sijsling zaprijetio došavši do izjednačenja.

Prvi set Dodig je osvojio za 14 minuta, a drugi za 27. Sijsling, 64. tenisač svijeta, nikako nije uspijevao pronaći ritam kojim bi se vratio u meč na istom terenu na kojemu je prije nekoliko dana porazio Raonica i došao do svog najboljeg rezultata na Grand Slamu.

U ovom kratkom susretu Dodig je ostvario 21 izravan poen naspram Sijslingovih osam te je napravio šest neprisiljenih pogrešaka. Sijsling je imao deset. Ukupno je Hrvat osvojio 55 poena, a Nizozemac 23.

Ovom pobjedom Dodig će na ATP ljestvici napredovati s trenutne 49. na 39. poziciju. Eventualna pobjeda nad četvrtim nositeljem Davidom Ferrerom ili Aleksandrom Dolgopolovom u osmini finala donijela bi mu vrlo vjerojatno izjednačenje najboljeg renkinga (32.).

Wimbledon, 3. kolo:
Dodig (Hrvatska) - Sijsling (Nizozemska) 6:0, 6:1, 1:0, predaja Sijslinga

(sportnet.hr)