Kulturno-informativni centar Čitluk 7. ožujka u Hotelu Brotnjo organizira izvedbu kazališne hit predstave “Harem” kazališta Moruzgva iz Zagreba. U predstavi igraju ponajbolje hrvatske glumice; Ecija Ojdanić, Petra Dugandžić, Barbara Vicković i Nela Koscis. Budući da je izvedba ove melodrame u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, i u kojoj  četiri izvanredne glumice u preko 20 uloga donose emocionalno napetu priču o sudbini, iskupljenju i nesalomljivoj ženskoj snazi dan prije Međunarodnog Dana žena, KIC Čitluk poziva sve dame i njihovu pratnju, kao i ljubitelje kazališta i kulture, da dođu na predstavu čiji je početak najavljen za 20,00 sati.

Predstava je sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine, a svaka priča odvija se na različitom mjestu i u različito vrijeme, ali sve priče i sva mjesta ipak su povezana. Istambul, Dalmatinska Zagora, Los Angeles, London, Beograd … sva ta mjesta povezana su ženskim zajednicama koje se formiraju pod različitim društvenim okolnostima u priči koja traje više od stotinu godina. U svakom kutku svijeta prepoznaju se iste čežnje, slutnja o boljem životu i potraga za mirom koji dolazi s ispunjenjem zaostalih sudbinskih zadataka. Od povijesnog trenutka raspada posljednjeg harema Otomanskog carstva, pa sve do današnjih dana radnja predstave prati sudbine žena u različitim oblicima ženske izolacije.

Tekst za predstavu Harem prema ideji Ivana Lea Leme napisala je Ana Tonković Dolenčić, dok režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

(citluk.ba)