Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju večeras su uprizorene žive jaslice. Tradicionalno, nakon večernje sv. Mise na Badnju večer u Međugorju se priređuje prikazivanje predstave koja dočarava Isusovo rođenje u betlehemskoj štalici pa su tako i ove godine, šesnaestu godinu  za redom, članovi zajednice Cenacolo uprizorili žive jaslice za župljane župe i hodočasnike koji posjećuju Međugorje.

Za razliku od ranijih godina ove godine priču o Isusovom rođenju skupini dječaka i djevojčica priča sv. Franjo, a cijelu predstavu izvodi stotinjak glumaca amatera koji glume, plešu i pjevaju u maloj replici Betlehema koju su za žive jaslice izgradili članovi zajednice Cenacolo.

Večerašnje uprizorenje živih jaslica moglo se pratiti putem livestreama na Mary TV, a već 28. prosinca nakon sv. Mise za djecu i njihove roditelje koja počinje u 15 sati žive jaslice će biti ponovno uprizorene. 31. prosinca 2015. godine i 1. siječnja 2016. godine žive jaslice će ispred međugorske crkve biti uprizorene nakon večernje sv. Mise u 18 sati.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(citluk.ba)