Nogometaši zagrebačkog Dinama doputovali su u Međugorje. Hotel Villa Regina i tereni Sport centra – Međugorje postali su „stalna zimska baza“ modrih za punjenje baterija za proljetni nastavak prvenstva. Igrači pod vodstvom trenera Zorana Mamić u Međugorju ostaju do 15. siječnja, a po završetku priprema u Međugorju igrači Dinama se nakratko vraćaju u Zagreb, nakon čega dinamovce očekuju turnir u Düsseldorfu i završni dio priprema u Turskoj.

Svake godine igrače Dinama i vodstvo kluba u Međugorju dočeka topao doček, pa je tako bilo i ove godine. Za poseban doček pobrinula se nedavno osnovana udruga navijača Dinama „Dinamo u srcu – Brotnjo“ koja je svoje ljubimce u Međugorju dočekala vatrometom, navijanjem i pjesmom. Poseban doček navijači su priredili Josipu Šimuniću, a Joe je od navijača iz Brotnja dobio na dar i izrezbareni lik Gospe. Sjajan doček dinamovcima priredilo je i osoblje hotela Villa Regina u kojemu su zagrepčane dočekali tamburaši i prijatelji kluba, a u međugorskom hotelu će učiniti sve kako bi Dinamo u Međugorju imao uslugu kakvu zaslužuje i potreban mir.

Budući da Međugorje nije samo baza za pripreme, nego je i mjesto za posebnu duhovnu obnovu, nakon koje igrači dobiju dodatnu snagu ne sumnjamo da će igrači Dinama i ove godine uživati u poznatom marijanskom svetištu, te da će posjetiti međugorske znamenitosti poput crkve sv. Jakova i Brda ukazanja.

Za razliku od prošle godine, kada je Dinamo na pripremama u Hercegovini odigrao tri pripremne utakmice, brojni navijači Dinama iz Hercegovine imat će priliku pogledati igrače Dinama na samo jednoj utakmici. 14. siječnja na Pecari održat će se međunarodna prijateljska utakmica između Širokog Brijega i Dinama. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za fond Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ i to za nabavu prilagođenog kombi vozila za prijevoz invalida, slabo pokretnih osoba i korisnika Udruge. Karte za ovu utakmicu na području naše općine mogu se kupiti u caffeu „Brocco“ Čitluk, Pivnici Međugorje i u Prodajnom centru „Mališić“ na Tromeđi. Svi koji žele podržati ovu akciju a nisu u prilici otići na utakmicu mogu to učiniti pozivom na broj 17000 putem kojega će donirati 2 KM.

(citluk.ba)