Sumnje u netransparentnu potrošnju financijskih sredstava, izbjegavanje komunikacije i odugovlačenje u ispunjavanju obećanog bili su samo neki od razloga za današnji prosvjed građana Međugorja, Bijakovića i cijelog Brotnja u samom središtu Čitluka. Ni jaka kiša nije uspjela pokvariti planove nezadovoljnim prosvjednicima, koji su se u 14 sati uputili s parkinga HNK Brotnja prema centru, noseći desetke transparenata i zviždanjem izražavajući nagomilano nezadovoljstvo.

Prosvjedni skup je održan na pristojan i dostojanstven način, uvažavajući i poštujući sva prava javnog govora. Valja napomenuti da je danas u 13 sati održana (redovna) sjednica Općinskog vijeća, pa su naši vijećnici mogli čuti i vidjeti što narod misli o njihovom radu, rezultatima i (ne)ispunjenim obećanjima.

Predsjednik Mjesne zajednice Međugorje, gospodin Dragan Vasilj održao je ispred zgrade KIC-a odlučan i poticajan govor, popraćen klicanjem i odobravanjem ostalih prosvjednika.

Predsjednik MZ Bijakovići Mile Ostojić je, zahvaljujući prosvjednicima, koji su danas došli u kilometarskoj koloni u Čitluk, istaknuo kako su zapravo glavni organizatori prosvjeda predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, općinske službe i javnih poduzeća Čitluk, zbog toga što se nisu odazivali na njihove brojne pozive na razgovore.

“Danas, u isto vrijeme kada se održavala sjednica Općinskoga vijeća Čitluk, nitko od tamošnje vlasti nije istupio ili se pridružio prosvjedu, osim oporbenih vijećnika koji su ujedno i članovi naših mjesnih zajednica”, kazao je Ostojić.

Mještani mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje nezadovoljni su zbog, kako su ponovili danas “netransparentnog i nenamjenskog, a samim tim i nezakonitog trošenja sredstava od vinjeta i ekoloških pristojbi”.

“Također nezadovoljni smo načinom i odlukom o legalizaciji, nezakonite dodjele, prodaje, odnosno raspodjele i prenamjene zemljišta na području Bijakovića i Međugorja, kao i zbog načina i donošenja odluke o cijeni vode i odvoza smeća te nedonošenja odluke o komunalnom redu i, na kraju nezadovoljni smo brojem policije u općini Međugorje, odnosno u ispostavi Međugorje”, zaključio je Ostojić za bljesak.info.

Da kojim slučajem kiša nije danas padala, sigurno bi prosvjednika bilo mnogo više, pa bi mogli govoriti i nekoliko stotina nezadovoljnih građana naše općine.

U nastavku možete pogledati fotografije današnjeg prosvjeda.

(www.citluk.net)