HKK Brotnjo iz Čitluka protekla dva dana bio je domaćin mladim košarkašima iz Širokog, Šibenika i Zagreba. Novogodišnji turnir Brotnjo 2014. igran je u predkadetskoj i u kadetskoj konkurenciji, a u kategoriji predkadeta turnir su osvojili košarkaši KK Cibona, dok se u kategoriji kadeta najboljom pokazala momčad HKK Široki.

U utakmici za treće mjesto predkadeti Širokog pobijedili su predkadete Brotnja 85:56 i na taj način osvojili treće mjesto, nakon čega je Cibona u finalu turnira porazila Šibenik 84:77. Pored osvajanja prvog mjesta dominaciju o ovoj kategoriji košarkaši iz Zagreba potvrdili su osvojivši i dvije individualne nagrade. Naime, s 67 postignutih poena Dino Bistrović bio je prvi strijelac turnira, a za MVP-a turnira proglašen je njegov suigrač Antonio Zubac koji je prve košarkaške korake napravio u Čitluku.

Zagrepčani su imali priliku osvojiti i titulu u kadetskoj konkurenciji, no u finalu se boljom pokazala momčad Širokog. Širokobriježani su na kraju slavili s uvjerljivih 83:65, a pored osvajanja trofeja u momčadskoj konkurenciji Ljubo Zadro je proglašen za MVP-a. Titula najboljeg strijelca u kadetskoj konkurenciji zasluženo je pripala košarkašu Brotnja Gojku Bubalu (68 poena), unatoč činjenici da je njegova momčad poražena u utakmici za treće mjesto od Šibenika 85:60.

Pehare najboljim momčadima i pojedincima turnira uručili su Nikola Lesko i Jozo Prskalo, dvije legende čitlučkog kluba. Kluba koji zaslužuje sve pohvale za organizaciju turnira na kojemu su mladi košarkaši mogli pokazati svu raskoš svog talenta.

(citluk.ba)