Župa Krista Kralja Čitluk i i Udruga roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama Susret organizirali su sinoć humanitarni božićni koncert na Broćanskom trgu. Prvi ovakav koncert organizatori su organizirali prije dvije godine u Gradskoj športskoj dvorani i nakon dva koncert u dvorani, za mjesto održavanja ovogodišnjeg koncerta odabran je Broćanski trg s željom da se pravo blagdansko ozračje preseli u središte Čitluka.

U ime naše djece vam se zahvaljujem, počeli smo u ponedjeljak sa sajmom koji je prošao jako lijepo, opet zahvaljujući kome drugome nego Brotnju. Večeras nam je lijepo, i večeras nam je divno i opet zahvaljujući Brotnju i Brotnjacima. Želim vam svima sretan i blagoslovljen Božić.  Hvala vam – kazala je predsjednica Udruge Susret Jasminka Vasilj nakon što su vatromet i nastup Zbora Prijatelji označili početak velikog božićnog humanitarnog koncerta na trgu.

Uz kupnju ulaznica za humanitarni koncert čiji je prihod namijenjen za potrebite u župi i za Udrugu Susret, posjetitelji koncerta svoje su priloge mogli darovati i kupujući hranu i piće na prodajnim štandovima Udruge Susret. Okupljene na trgu na ovaj vid prikupljanja sredstava podsjetio je jedan od inicijatora koncerta, Goran Pehar iz Grupe Enigma.

Pehar je uz to što je okupljene upoznao na koji način mogu sudjelovati u ovogodišnjem koncertu između ostalog rekao:

Hvala vam što ste se okupili u ovolikom broju i svaka vam čast. Večeras ste ovdje pokazali da imate srce u kojem ima mjesta za potrebite. Potrudit ćemo se da se večeras dobro zabavite.

Bez obzira na hladnoću koncert je naišao na dobar odaziv kod ljudi koji su bili spremni svojim prilogom pomoći što je primijetio i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Drago mi je da smo se okupili u ovako lijepome broju, malo je hladno, ali srca su topla i ljubavi puna. Od srca vam svima zahvaljujem na  dolasku i na vašem sudjelovanju u ovoj humanitarnoj akciji koju evo već treću godinu zaredom činimo i što ćemo ako Bog da i nastavit – poručio je okupljenima fra Miro Šego.

Hvala ti za sve

Uz već spomenuti zbor koji je nastupio na početku koncerta, atmosferu na Broćanskom trgu svojim su nastupima zagrijavaliDječja plesna skupina Studio pokret, Frama Čitluk, Grupa Enigma, Grupa Gabriel i Grupa Monitor, kao i Ine Tadić i hercegovački bećari. Svi izvođači potrudili su se i u svoj repertoar za koncert uvrstili neku od božićnih skladbi kako bi doprinijeli predblagdanskom ozračju  a vrhunac dobre zabave na Broćanskom trgu bio je kada se na pozornicu popeo Mate Bulić.

Štićenici Udruge Susret na kraju konceta izrazili su zahvalu svim posjetiteljima koncerta i izvođačima, no na poseban način Mati Buliću. Naime, Buliću je na kraju koncerta uručena torta na kojoj je bila ispisana zahvala za sve što je ovaj glazbenik i humanitarac učinio za Udrugu Susret.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(citluk.ba)