Božić bez pjesme je nezamisliv. Nema doma u kojem se ovih dana nije čupa pjesma. Svi su se veselili Božiću te su pjevajući i veseleći se novorođenom kralju jačali zajedništvo i dijelili radost. Tako je sinoć bilo i u dvorani Ivana Pavla II. na Božićnom koncertu župe Međugorje na kojem su nastupili Tedi Spalato, Ivan Mikulić, TS „Vranac“, Jelena Kordić, klapa Luka, Veliki župni zbor Kraljice mira, Golubići mira, Frama Međugorje i Frama band, Stephen Yeseta, TS „Misercordia“, Monija Jarak, diplar Jure Miloš i glumac Robert Pehar.
Na početku koncerta tople riječi čestitanja s osvrtom na koncert okupljenima u Međugorju uputio je nadbiskup vrhbosanski, uzoriti kardinal Vinko Puljić putem video poruke, nakon čega su lijep uvod u koncert napravili Tedi Spalato, Frama Međugorje i klapa Lukazajedničkom izvedbom pjesme „Ponoćka“.

Po završetku ove skladbe okupljenima se obrati župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota koji je svima čestitao Božić i božićne blagdane, te se zapitao Što je to Božić?

- To je poruka nama koji ponekad razmišljamo tako zemaljski i ljudski i kažemo „Nije moguće“ i navedemo stotinu razloga da budemo neraspoloženi i žalosni, stotinu razloga de ne budemo sretni. Zato dolazi Božić i poruka Boga čovjeku koja kaže kako je samo jedan razlog i kako je on najvažniji, tako snažan da pobjeđuje sve druge razloge… Čovječe imaš razloga biti sretan, imaš razloga biti radostan. Zato draga braćo i sestre svi naši razlozi ne smiju večeras biti uopće tu, nego neka ovaj božji u svima nama večeras prevagne. Neka se probudi taj razlog zbog Isusa koji se zbog nas rodio da budemo sretni i radosni. To vam želim, a u ovoj novoj godini svi mi očekujemo nešto novo, ali od drugih. Nema novoga bez nas koji postajemo novi, bez naših srdaca koja se trebaju obnoviti i postati nova. Zato vam želim još jedan put sretan i blagoslovljen Božić i takvu novu, nama zaista novu 2015. godinu – kazao je fra Marinko Šakota.

Izvodeći pjesmu „Svim na zemlji mir veselje“, jednu od najljepših hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama, koja ističe poruku mira i veselja, božićnu čestitku publici uputio je Ivan Mikulić. Vrsna operna pjevačica Jelena Kordić otpjevala je „Oj djetešce moje drago“ i par prigodnih pjesama, a duh slavonskog Božića na pozornicu u Međugorju donio je TS Vranac.

Zanimljivo, dok je Monija Jarak pjevala pjesmu „Tiha noć“ božićni ugođaj na pozornici pojačan je specijalnim efektima koji su trebali dočarati bijeli Božić, a svega nekoliko sati Međugorje i Hercegovinu zabijelio je i pravi snijeg.

Uz uzoritog kardinala Puljića, video čestitku publici u Međugorju uputili su provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Štekomsgr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski i general Ante Gotovina. Također, za vrijeme koncerta na video zidu prikazivani su video prilozi s tradicionalnim božićnim običajima iz našega kraja, a koncert je završio zajedničkom izvedbom pjesme „Narodi nam se Kralj nebeski“, koja je, kao i sve ostale izvedbe, nagrađena zasluženim pljeskom publike.

Fotografije s koncerta možete pogledati OVDJE.

(citluk.ba)
(Foto: medjugorje-info.com)