Deveti po redu „Božićni koncert“ u organizaciji HKUD-a „Brotnjo“ iz Čitluka održan je sinoć u Velikoj dvorani Kulturno-informativnog centra Čitluk. Lijepim kulturno-zabavnim programom, na dar svim žiteljima Brotnja, članovi HKUD-a Brotnjo i njihovi prijatelji čestitali su okupljenima nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane.

Na početku koncerta na pozornici je uprizoren kratki igrokaz vezan za Badnjak, nakon kojega su sve starosne skupine čitlučkog kulturno-umjetničkog društva na pozornici pokazale djelić repertoara kojeg vrijedno spremaju kroz cijelu godinu. S pozornice su se tako mogli čuti ganga i bećarac u izvedbi domaćina, ali i od gostiju iz pjevačke skupine Drim-tim „Babe“ iz Ljubuškog i Neretvanskih bećara (Dretelj-Šurmanci) koji su također nastupili na 9. tradicionalnom Božićnom koncertu HKUD-a Brotnjo.

Uz navedene, svojim nastupima koncert su obogatili gitarist Franjo Prskalo i mladi guslar Ivan Vidić, te HKUD sv. Ante Cim čiji su najmlađi članovi i članice na pozornici izveli „Kaubojski ples“.

Sinoćnji koncert završio je bunjevačkim momačkim kolom u izvedbi članova HKUD-a Brotnjo, a nakon završetka koncerta prijateljevanje je nastavljeno na domjenku.

(citluk.ba)