Uoči trodnevne priprave za proslavu blagdana sv. Blaža, nebeskog zaštitnika župe Gradnići, u čast ovom svecu upriličuje se koncert mladih glazbenika. Tako je večeras u staroj gradnićkoj crkvi održan koncert na kojem su nastupili mladi glazbenici iz Gradnića i njihove kolege iz Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Mladim glazbenicima dobrodošlicu u najstariju broćansku župu zaželio je fra Ferdo Boban, župnik župe Gradnići, a na samom početku koncerta večerašnji program i izvođače predstavio je prof. Jure Sušac, ravnatelj OGŠ Brotnjo. Obraćajući se okupljenoj publici ravnatelj Sušac je rekao kako učenici iz škole kojoj je na čelu rado nastupaju na svim koncertima jer na taj način skupljaju prijeko potrebno iskustvo te napomenuo kako će na koncertu nastupiti najviše gitarista i to iz razloga što učenike OGŠ Brotnjo uskoro očekuje nastup na Zagreb guitar festu.

Umijeće sviranja različitih skladbi na gitari pokazali su: David Brkić, Josip Rajić, Ivana Pehar, Josip Pehar, Leonarda Šarac, Danijel Vidović, Ante Prusina, Nikola Pehar i Lara Jurešić. Njihove kolegice Maja Zubac, Antea Kvesić i Mia Pehar svirale su glasovir, dok su violine svirale: Maja Prusina, Lana Kujundžić i Sara Brkić. Nastup na koncertu imao je i trio flauta Ana Pehar, Magdalena Lovrić i Maro Bulić, duo flauta Sara Jurešić i Antea Šakota, Maro Bulić i Ana Pehar predstavili su se i samostalno svirajući flautu, a Luka Doko koncert je zatvorio odsviravši glazbenu točku na harmonici.

Na kraju koncerta fra Ferdo Boban je pohvalio mlade glazbenike i ohrabrio ih da nastave marljivo vježbati.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(citluk.ba)