Igrači MNK Brotnjo Premijer SK brzo su zaboravili sinoćnji poraz od MNK Zrinjski u Ligi za prvaka i odigrali fantastičnu utakmicu protiv MNK Futsal Dinamo. Prvo gostovanje zagrebačkog malonogometnog kluba u Hercegovini imalo je humanitarni karakter, a na kraju prijateljske utakmice MNK Brotnjo Premier SK slavio je 3:2 pobjedu.

Futsal Dinamo u Čitluk je doputovao nakon pobjede u Solinu kojom je trećeplasirana momčad Prve hrvatske malonogometne lige nastavila niz proljetnih pobjeda. Gostovanje u našoj općini igrači MNK Futsal Dinamo iskoristili su kako bi hodočastili na Brdo ukazanja, nakon čega su u gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku odigrali prijateljsku utakmicu na kojoj su se prikupljala sredstva za Udrugu roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“.

Upravo stoga, nakon prigodnog razmjenjivanja darova, prilikom kojeg je kapetan Futsal Dinama Matija Đulvat uručio dar za Obiteljski centar papa Ivan Pava II, ali isto tako i primio darove od članova Futsal Dinama iz Hercegovina, štićenik Udruge Susret izveo je početni udarac.

Futsal Dinamo imo je dobru podršku s tribina i na gostovanju u Čitluku, no to ni ne čudi ako se zna da Danijel Perić, najaktivniji povjerenik Futsal Dinama, pokriva upravo područje Hercegovine i južne Dalmacije. Igrače Futsal Dinama s tribina je pratila skupina Bad Blue Boysa, ali domaća momčad je bolje ušla u utakmicu i prva postigla pogodak.
Strijelac pogotka za Brotnjo bio je Marko Grgić, a nakon što je postigao jedini pogodak u prvom poluvremenu Grgić je prednost Brotnja u nastavku povisio na 2:0. Grgić je bio jako raspoložen za igru kao i ostatak njegove momčadi, ali Futsal Dinamo je golovima Đulveta i Marka Kubašeka ipak došao do izjednačenja. Gosti iz Zagreba uspjeli su se vratiti u utakmicu i nekoliko minuta prije kraja stići do izjednačenja, no pred sami kraj utakmice pobjedonosni pogodak za Brotnjo postigao je Marin Suton.

Na kraju humanitarnog futsal spektakla u kojem su gledatelji mogli uživati u vrhunskom futsalu igrači obje momčadi pozdravili su svoje navijače i zahvalili im na dolasku a oni ih za večerašnju izvedbu na terenu nagradili pljeskom.

Pljesak su svakako zaslužile i igračice HNK Brotnjo i HNK Čapljina koje su prije početka ogleda Brotnja i Futsal Dinama odigrale uvodnu utakmicu.

MNK Brotnjo Premier SK: S. Galić, Čilić, Grgić, Šunjić, A. Galić, Prusina, Dujmović, Suton, Šego, Korać.

MNK Futsal Dinamo: Škorić, Šulentić, Đulvat, Kubašek, Ziberi, Horvat, Uremović, Pezelj, Bešić.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

(citluk.ba)