Opsežna rekonstrukcija sportske dvorane Osnovne škole Čerin započela je početkom godine a radovi na obnovi i adaptaciji prostora trebali bi biti završeni u sljedećih mjesec dana. Projekt obnove sportske dvorane u iznosu od 120.000 KM financira Vlada HNŽ pa su nakon posjeta gradilištu Općinskog suda u Čitluk Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, Tomislav Martinović,  dopredsjedajući Skupštine i Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ, u pratnji načelnika općine Čitluk Ive Jerkića i predsjednika Općinskog vijeća Čitluk Marina Radišića danas posjetili i Osnovnu školu Čerin.

Prilikom posjeta Osnovnoj školi Čerin ravnatelj škole Pero Petrušić upoznao je svoje današnje goste sa do sada obavljenim radovima na rekonstrukciji dvorane i s planiranim radovima koji su preostali do završetka rekonstrukcije, te se ovom prilikom u svoje osobno ime, u ime djelatnika i učenika zahvalio gostima na uloženim naporima u realizaciju projekta koji je jako značajan za Osnovnu školu Čerin.

Govoreći o obnovi sportske dvorane Osnovne škole Čerin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ izrazio je zadovoljstvo viđenim, ističući kako Vlada obnovu dvorane financira u iznosu od 120.000 KM, čime će se osigurati kvalitetni uvjeti za izvođenjem nastave tjelesne kulture. Predsjednik Herceg također je kazao kako je projekt obnove sportske dvorane u Čerinu pred završetkom, ali je i najavio realizaciju još jednog projekta vezanog za odgojno-obrazovne ustanove na području naše općine. Riječ je o projektu obnove zgrade čitlučke Osnovne škole fra Didaka Buntića kroz čiju će realizaciju biti podignuta razina energetske efikasnosti zgrade kroz izmjenu otvora, fasade, krovišta i ostalog.

(citluk.ba)