U finalu konkurencije muških parova u Wimbledonu nije bilo iznenađenja. Braća Bob i Mike Bryan došli su do svog 15. zajedničkog Grand Slam naslova porazivši Ivana Dodiga i Marcela Mela 3-1 u setovima, piše hrsport.net.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Brazilac Marcelo Melo nisu uspjeli kreirati iznenađenje u finalu parova trećeg Grand Slama sezone. Najbolji par svijeta Bob i Mike Bryan slavio je 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

35-godišnjim američkim blizancima to je 15. Grand Slam naslov, treći u Wimbledonu. Ukupno su osvojili 91 naslov, od čega već devet ove sezone.

Hrvatsko-brazilska kombinacija fantastično je krenula u meč i potpuno šokirala favoriziranu braću. Dodig i Melo poveli su 5:0 za 17 minuta igre, a set su osvojili sa 6:3. Amerikanci su nadoknadili jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi.

No kako je meč odmicao, tako su braća Bryan počela igrati sve bolje, a Dodig i Melo nisu uspijevali zadržati visoki nivo iz prvog seta.

U svakom od sljedeća tri seta Amerikanci su realizirali po jednu break loptu. Na svom su servisu u u ta tri seta izgubili ukupno samo deset poena. Dodig i Melo nisu imali ni jednu break loptu poslije prvog seta.

Braća Bryan trenutno su branitelji naslova svih četiriju Grand Slam naslova, kao i zlatne olimpijske medalje.

Wimbledon, finale parova:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 12) – B. Bryan/M. Bryan (SAD, 1) 6:3, 3:6, 4:6, 4:6

Piše: Vedran Babić