Prvog natjecateljskog dana 9. Svjetskog prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, u glavnom gradu Indonezije Jakarti, Hrvatska je dobila kadetsku prvakinju svijeta.

Članica Karate kluba Brotnjo Jelena Pehar okitila se zlatnom medaljom na Svjetskom karate prvenstvu kadeta, juniora i mlađih seniora, potukavši konkurenciju u kategoriji do 54 kilograma.

Orila se tako Lijepa naša već prvoga dana devetog EP-a, a do kadetskog svjetskog zlata Pehar je pobijedila u ukupno šest susreta.

Mlada Čitlučanka na startu natjecanja uvjerljivo je svladala Amerikanku Jaidom Rosario, a uslijedili su uspješni mečevi protiv predstavnica Kineskog Tajpena, Nizozemske, Australije i Brazila.

Finalni okršaj protiv Egipćanke Sare Abdou Lalo riješila je rezultatom 4:3 u svoju korist, a ovo joj je već druga ovogodišnja velika medalja poslije bronce na U21 Europskoj smotri u švicarskom Zürichu.

Druga predstavnica reprezentacije Lucija Lesjak zauzela je peto mjesto.

Načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić uputili su iskrene i brze čestitke našoj mladoj sportašici, te su poželjeli još mnogo sportskih uspjeha i zdravlja u nastavku karijere.

(www.citluk.net)