Suđenje predsjedniku Federacije BiH (FBiH) Živku Budimiru pred Općinskim sudom u Sarajevu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja danas je odgođeno za 20. rujna, jer se optuženi nije pojavio na ročištu.

Sudac Sedin Idrizović rekao je da, zbog nedolaska Budimira na današnje ročište, nisu ispunjene zakonske pretpostavke, pa je suđenje odgođeno.

Budimirov odvjetnik Ragib Hadžić kaže da njegov klijent nije mogao prisustvovati suđenju zbog hitne medicinske intervencije koja mu je za danas zakazana u Zagrebu, prenosi SRNA.

Prema Hadžićevim riječima, Budimir će se redovno odazivati pozivu za svaki naredni pretres.

Sud je za sada prihvatio razloge Budimirovog odsustva, ali i naložio obrani da najkasnije do 3. rujna dostavi dokaze o medicinskoj intervenciji ili će današnje objašnjenje biti tretirano kao neargumentirano.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, prilikom pretresa Budimirovog ureda u zgradi Predsjedništva BiH 26. travnja, pronašli su pištolj “češka zbrojovka” sa sedam metaka, za koji, navodno, ne posjeduje odobrenje.

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, održanom 1. srpnja, Budimir se izjasnio da nije kriv, a suđenje će biti održano 20. rujna s početkom u 10.30 sati.