Prof. Ante Paponja ovog je petka predstavljen kao kandidat stranaka HDZ 1990, HSP BiH i HKDU-HRAST za načelnika Općine Ljubuški na predstojećim lokalnim izborima.

Potpisivanju su nazočili i sporazmu podršku dali i predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac, v.d. predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović te zastupnik u Skupštini ZHŽ-a Deni Ćorić (HKDU – HRAST), te veliki broj simpatizera i članova. Sporazum su pak potpisali Ivica MIličević (HSP BiH), Rade Radišić (HDZ1990) i Nediljko Ereš (HKDU – Hrast).

Prije potpisivanja, skupu se obratio Ante Pavlović – Tonćo koji je, ispred OO-a HDZ-a 1990 Ljubuški, dao punu potporu ovoj inicijativi, nazvavši ju prekretnicom i novim početkom za Općinu Ljubuški. Izrazio je nadu kako će prof. Ante Paponja, kao budući načelnik, vratiti Ljubuški tamo gdje pripada.

Ivica MIličević, ispred podružnice HSP BiH Ljubuški, je izrazio zadovoljstvo čašću što potpisuje jedan ovakav sporazum. Naveo je kako je Ljubuški doveden u stanje slično Divljem Zapadu, grad duhova u kojemu vlada bezakonje iz kojega je stanovništvo pobjeglo.

Nedjeljko Ereš – Škico, ispred HKDU-HRAST je kazao kako je Ljubuški danas grad slučaj, grad podobnih i grad nevoljnih – grad zombija. Nastavak dosadašnje politike je put u nestajanje, budući da je odabrana politika kojom narod služi njima umjesto oni narodu. Kazavši “Kada nepravda postaje zakon, otpor je obaveza!”, te pozvao sve političke opcije, udruge i inicijative da se pridruže i pomognu u radu za bolje sutra.

Prof. Ante Paponja se zahvalio skupu i političkim opcijama na podršci, kazavši kako u Ljubuškom trenutno vlada gospodarska i demografska depresija. Besprizorna politička elita ugrožava opće demokratske standarde i u narodu je zavladao strah te je nužno otvoriti prostor javnog govora. Naglasio je kako je u Ljubuškom problem, prije svega, gospodarske prirode.

“Kuda god krenemo vidimo samo ruševine, polja su zapuštena. Slično je i s kulturom. Nužno je učiniti sve na planu gospodarskog oporavka, iskoristiti komparativne prednosti i uložiti sav trud i znanje, u suradnji s gospodarstvenicima. Imamo brojne resurse i sposobne ljude, a i pod Turcima i pod srpskim žandarima smo se uspijevali razvijati, što u posljednje vrijeme nije slučaj” – kazao je prof. Paponja.

(ljubuski.info)