Jučer na drugu nedjelju došašća, nakon večernje svete Mise, u organizaciji župljana župe Međugorje, iz Vionice, održan je “Advent u Međugorju – Susreti u došašću” na kojemu se okupilo više od pet tisuća župljana, njihovih gostiju i međugorskih hodočasnika.

Na samom početku nazočne je pozdravio Damir Mandarić predsjednik HKUD-a Vionica te im poželio dobrodošlicu i ugodno druženje. Najmlađe posjetitelje razveselio je sveti Nikola koji im je udijelio poklone. Tijekom večeri, nazočni su imali prigodu kušati jela iz Hercegovačke kuhinje poput zelja, biber mesa, jela s roštilja, uštipke, mezu i slastice te uživati u domaćem Vionačkom vinu. U kulturno-zabavnom program nastupili su članovi HKUD-a Vionica i mješovita klapa „Katarina” – Buna, te Aquarius Band, a kao šlag na kraju nastupili su najmlađi članovi HKUD-a Vionica.

Ovo druženje je bila prigoda za prikupljanje novčanih priloga koji su namijenjeni siromašnima.

Kažimo i to kako je sinoć drugu svijeća na adventskom vijencu koji se nalazi na platou stare crkve gdje se održava program Adventa u Međugorju upalila Nada Jerkić, najstarija članica HKUD-a Vionica, piše Brotnjo.info

Voditelj programa je bio novinar Dragan Soldo,a sljedeću nedjelju organizatori programa su stanovnici Šurmanaca.

(prvi.tv)