Nakon što su prošle godine dvojica mladih Čitlučana, Anđelko Bradvica i Mirko Prskalo, osmislili i u čitlučkom Caffe Greenu (jednom od najomiljenijih okupljališta mladih zaljubljenika u urbanu i rock’n’roll glazbu) organizirali vrlo uspješnu ljetnu zabavu za mlade pod nazivom „Evergreen fest 2012.“, tu su lijepu zabavu odlučili pretvoriti u tradiciju pa su je upriličili i ove godine.

I na ovogodišnjem, drugom po redu, Evergreen festu 2013., koji traje od 1. do 31 kolovoza, mladi uživaju u nastupima dvadesetak bendova iz cijele regije, party-večerima, DJ-programima, roštiljadama, književnim večerima, dramskim predstavama i drugim kulturnim zbivanjima. Stoga se slobodno može reći da Evergreen fest predstavlja jedan od najvažnijih ljetnih kulturno-zabavnih i turističkih događaja u općini Čitluk.
Nastupi brojnih bandova iz cijele regije

Ovih dana mladima se su se kafiću Green svake večeri predstavljaju brojni bendovi i Sarajeva, Zenice, Mostara i Makedonije, a večeras (u petak, 23. kolovoza) nastupit će „Tatto band“ iz Prijedora. Već sutra, u subotu, 24. kolovoza Green će ugostili „Harpoon blues band“ iz Splita.

U sklopu 2. „Evergreen festa 2013.“ u nedjelju, 25.kolovoza, u svoj koncert u Čitluku održat će popularna rock grupa S.A.R.S. iz Beograda, za koji vlada golemo zanimanje. Kako smo doznali od organizatora Anđelka Bradvice i Mirka Prskala, taj će se koncert održati u prostranom platou ispred Robne kuće Čitlučanka, a prethodit će mu zabavni program “DJ ČUKA” s početkom u 18 sati, bogata tombola i nastup predgrupe “Nešto između”.
Treba istaknuti da je 2. Evergreen fest sa svojim bogatim svakodnevnim glazbenim i kulturnim programom tijekom kolovoza, već postao poznat, priznat i nezaobilazah ljetni zabavni događaj koji prihvaćen među mladima cijele Hercegovine i šire. To potvrđuju i brojna priznanja koja su organizatorima Evergreen festa uručena za unapređivanje svekolike turističke ponude i promidžbu općine Čitluk.
Kažimo i to da čitlučki caffe Green, koji već 26 godina uspješno radi i djeluje u samom središtu Čitluka, poznat je kao omiljeno okupljalište mladih zaljubljenika u urbanu i rock’n’roll glazbu. Prošle je godine, u povodu 25. obljetnice svog postojanja, taj čitlučki kafić upriličio doista jedinstvenu i nezaboravnu ljetnu zabavu za mlade pod nazivom Evergreen fest 2012., koji je trajao od 1. do 25. kolovoza, i na kojem su se svojim glazbenim umijećima predstavljale roock grupe iz Brotnja i Hercegovine. Prošlogodišnji 1. čitlučki Evergreen fest završen je veličanstvenim koncertom poznate glazbene skupine Psihomodo Pop.

VLM